Jäkittäjä


Nimi: GLA Mantran Järjenhippu "Jäkittäjä"

Ikä: 3v. (synt. 9.4.2021)*

Sukupuoli: tamma

Säkäkorkeus: 161cm

Rotu: suomenhevonen

Syntymämaa: Sveitsi

Omistaja: Kimi VRL-14576

Kasvattaja: Kimi VRL-14576

Koulutustaso: Ko HeC, Re 60cm, aloittelija

Painotus: yleishevonen

VH-numero: VH21-018-0832

Hoitaja: ei oteta

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

Kuvat © rakenne- ja pääkuva © Cherie (lisenssi), ratsastuskuvat © VRL-10444

*ikääntyy satunnaisesti 


Kuvaus

Ötökät ovat ärsyttäviä, mutta harvempi sitä silti itseään hikeen juoksee niiden takia. Jäkittäjä juoksee. Raukkaparka on kyllä ihan oikeasti yliherkkä vähän joka sortin ötökänpuremalle, niin hervottomia paukamia se pistoista saa. Vaikka tamma kuinka kuorrutetaan erilaisilla myrkyillä, niin markettitavaralla kuin wanhan kansan kotitekoisilla versioilla, sekä tietenkin huputetaan ja loimitetaan, Jäkittäjä ei juuri laidunelämää kestä. Tuulisella säällä elämä hymyilee ja tamma kykenee nauttimaan laidunruohosta ilman jatkuvia laukkaspurttikeskeytyksiä. Tämä kyllä haetaan joka yöksi sisälle, tamma on paljon tyytyväisempi päästessään karsinaansa levähtämään. Talvisaikaan Jäkittäjä ottaisi mielellään vahingon takaisin ulkoillen vaikka kellon ympäri; tässä hevosessa ei ole pisaraakaan pakkasarkuutta!

Kaiken maailman pörisijät haittaavat myös kesätreenejä, Jäkitttäjä tietenkin juoksee kiusaajiaan karkuun myös ratsastaja selässään, potkii vatsansa alle tai näykkii lapojaan pyrkiessään ötököistä eroon. Tuskastuneen, kiukkuisen hevosen alati herpaantuva keskittyminen ei tietenkään edesauta minkään näköistä treenaamista, vaikka vielä enemmän harmittaa Jäkittäjän selkeän tukala olo. Kesäisin maneesi on vielä kovempi sana kuin talvella, paarmaparvien sun muiden määrä jää maneesin seinien sisäpuolella ulkotiloja pienemmäksi. Ötökkökauden ulkopuolella ulkoiset häiriötekijät, olivat ne sitten elämää pitäviä eläimiä, lapsia tai mitä tahansa, eivät Jäkittäjää häiritse. Eivät ne kyllä häiritse kesälläkään niitä pikkuperkeleitä lukuun ottamatta. No, jos joku eksynyt sorsa lentäisi päin näköä, se ihan varmasti haittaisi Jäkittäjääkin.
Kouluratsastus on eniten tamman alaa. Se hyppää kyllä hyvällä tekniikalla eikä aivan niitä maahan kaivettuja puomeja, Jäkittäjä-raasu vain ottaa hyppäämisestä hirveän stressin. Ylittyyhän este varmasti puhtaasti, pysyyhän ratsastaja kyydissä, voi, sopiiko askel, voiko vähänkään vinolta linjalta hypätä..?! Erikoiset johteet tai sellaiset eivät tammaa hirvitä, se on se tekninen puoli, joka tuntuu aiheuttavan harmaita hiuksia.

Sileätreenissä Jäkittäjä sen sijaan ei tunnu murehtivan teknisiä asioita ollenkaan, vaan on hyvinkin itsevarma osaamisestaan. Tammalla on siihen syytäkin hyvästä liikemekaniikasta kauniiseen ryhtiin ja niiden kautta teknisesti vaikuttaviin liikkeisiin - näin korrektia sulkutaivutusta saa hakea! Ilmaiseksi Jäkittöjä ei sentään osaamistaan anna, vaan se odottaa ratsastajan tekevän osansa. Mikään joka pikkuvirheestä herneen sieraimiinsa kiskaiseva diiva tämä hevonen ei ole, vaan hyvinkin ymmärtäväinen ja reilu virheitä sekä äkkitilanteita kohtaan. Aloittelevillekin ratsastajille jää hyvä mieli Jäkittöjän kanssa työskentelystä. Tamma on reipas, eteenpäinpyrkivä hevonen, joka tuntuu hyvin vastuuntuntoiselta ja ylpeältä kaikesta tekemästään. Se ei kuitenkaan suorita otsarypyt Mariaanien haudan syvyisenä, vaan kykenee rennon huolettomaan eleganssiin. Vähän kuin ne Instagrammallit huolettomine sotkunutturoineen, jotka syntyvät käden käänteessä, mutta joita on joutunut opettelemaan. Ei Jäkittäjäkään jaksa stressata asioita, joita on (lähes) koko ratsun uransa treenannut. Uusiin asioihin tamma suhtautuu mielekkäinä haasteina eikä ihan heti turhaudu toistoista tai hankalasta tehtävästä.

Hevonen kerrasta kyytiin ilman draamoja, rauhallinen (ainakin sen kyyditettävän kaviokkaan) matka valmennus-/kisapaikalle ja menoksi! Jäkittäjän kanssa on mukava käydä kotipihaa pidemmällä näyttäytymässä, tamman hyvään käytökseen ja suoritusvarmuuteen voi luottaa. On tosin se mutta; kesä, ulkokisat ja ötökät. Voitte kuvitella loput.

Hienoa tämän käytös on kotonakin, Jäkittäjä on niin huolettoman helppo ja ongelmaton käsitellä kuin hevosen voi ikinä toivoa olevan. Jokaisen tallityöntekijän ja meille eksyneen lapsen suosikki, lempeä, huomiota arvostava esimerkillinen PR-hevonen. Arkisten askareiden lisäksi kausittaiset toimenpiteet (raspaus, klippaus ja niin edelleen) menevät samalla vaivattomuudella. Suihkepulloja tamma miltei rakastaa, se yhdistää ne hyönteismyrkkyihin ja niiden tuomaan hetkelliseen pieneen helpotukseen pörriäisparvilta.

Luonnekuvaus © Lissu T.


Hoito-ohjeet:

tulossa.

Kilpailukalenteri:

Katso tästä Jäkittäjän KERJ:n alaiset sijoitukset (2kpl)

03.08.2021 - KERJ - Pyökkipolku - Aloittelijaluokka - 2/24 - tulosarkisto

10.08.2021 – KERJ – Prime Sporthorses – Aloittelijaluokka - 4/22 tulosarkisto

Varustekaappi:

Jäärän varustekaappi on toistaiseksi tyhjä.


Jälkeläiset:

ei jälkeläisiä


Ikääntyminen:

3v. 9.4.2021


© 2020 Kimi VRL-14576.  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable, kuva © Vapaasti by AK (linkki etusivulla)
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!